Lillehammer Kafe og Restaurant er siste tilskudd blant byens spisesteder. Haval Ibrahim Mohammad frister turistene med kjøttkaker.
Tekst og foto: Henning Log
-Vi vil servere norsk tradisjonsmat, blant annet fordi mange turister spør etter det. De vet som regel ikke hvilke retter det er snakk om, men de spør om vi har det på menyen, forklarer Haval Ibrahim Mohammad. Han og Cihan Yasar eier i felleskap selskapet Lillehammer Pizzeria og Ristaurante AS, bedre kjent som Lillehammer Restaurant & Bar med lokale i Storgata 61 og inngang fra Jernbanegata. Nå har Ibrahim og Cihan overtatt Storgata 63 (tidlgere Kafe Opus) og startet opp Lillehammer Kafe og Restaurant.
-Begge stedene har lik logo, men vi stokket litt om på ordene, ler Ibrahim, før han legger til at det er en «gammel drøm» å få ta over et lokale i Storgata.
-Vi har jo drevet restaurant og bar i 20 år, men her i Storgata vil vi ha et litt annet konsept. Det blir i hovedtrekk kafe om formiddagen med middagsservering senere på dagen. Jeg har veldig tro på at vi skal klare å trekke til oss enda flere turister, derfor satser vi på norsk mat. Men det blir også pizzabuffet, smiler Haval.
Kafeen åpnet dørene for publikum lørdag som var. Det er 90 sitteplasser i kafeen, som langt på vei var klar for direkte innflytting.
-Det er ikke store endringene vi har måttet gjøre. Det er også komplett kjøkken her, så det har egentlig bare vært å sette i gang, sier Haval, som har ansatt 6-7 nye medarbeidere.
-Hvordan har det vært å få tak i arbeidskraft?
-Ikke noe problem. Det var blant annet flere studenter som tok kontakt før vi i det hele tatt hadde annonsert etter folk. De hadde bare fått med seg at vi skulle starte noe nytt her, sier en fornøyd kafeeier.
Eksisterende restaurant og den nystartede kafeen får samme driftsselskap, Lillehammer Pizzeria og Ristaurante AS, som ble stiftet i 2015. Dette selskapet omsatte i fjor for 8 960 000 kroner. Driftsresultatet endte på 336 000 kroner.